Liście kapusty (3-4) odciąć od korzenia, opłukać, grubo posiekać.
Przygotować białą zasmażkę z łyżki masła i łyżki mąki, rozprowadzić ją bulionem z kostki.
Włożyć do rondelka kapustę, wymieszać z zasmażką, dusić do miękkości pod przykryciem, pod koniec wlać kieliszek białego wina.
Już na półmisku można kapustę polać tłuszczem ze stopionego, pokrojonego w kostkę boczku.
Do tego podać gotowane ziemniaki.
Przygotować białą zasmażkę z łyżki masła i łyżki mąki, rozprowadzić ją bulionem z kostki.
Włożyć do rondelka kapustę, wymieszać z zasmażką, dusić do miękkości pod przykryciem, pod koniec wlać kieliszek białego wina.
Już na półmisku można kapustę polać tłuszczem ze stopionego, pokrojonego w kostkę boczku.
Do tego podać gotowane ziemniaki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz